# بیبیسی(BBC): وقتی مردم مصر و تونس قیام میکنند میشود «بهار عربی»، وقتی همانها در سوریه آدم میکشند میشوند «تروریستهای اسلامگرا».
# سیمای ملی (IRIB): وقتی مردم مصر و تونس قیام میکنند میشود «بیداری اسلامی»، وقتی همانها در سوریه آدم میکشند میشوند «تروریستهای سوری».
تصویر بالا یک تصویر مبالغه شدهی جذاب است، از همان تقابلهایی که در ژورنالیسمِ شبکههای مجازی خریدار دارد. ولی به هرحال، اگر مستندات و ابعاد دقیق ماجرا را نادیده بگیریم، این چیزی است که کم و بیش در همهی رسانهها (خودی و غیرخودی) در جریان است.
هر دو دارند کارشان را میکنند. آن چه در این میان قابل بررسی است قوانین حاکم بر «افکار عمومی» است. شاید با انواعی از این «کانالیزه کردنها» مشکل داشته باشیم، اما اصل ضرورت «مدیریت خبر» را نمیتوان زیر سوال برد.
در این میان کسی که خیال میکند بی بی سی، تلوزیون خصوصیِ آزاد بیطرف است و صدا و سیما تلوزیون دولتی است! یا مثلا فکر میکند صدا و سیما هر آنچه در متن واقع اتفاق میافتد را منعکس میکند و باید بکند.. هر دوی اینها نه رسانه را میشناسند، نه افکار عمومی را. به هرحال ما به تأملاتی جدی نیاز داریم درباره «عدالت رسانهای» و «مدیریت خبر» و «مهندسی افکار عمومی».. به عبارت دیگر، «مهندسی افکار عمومی» چه نسبتی با آزادی دارد و چه نسبتی با عدالت؟